Kivitelezés

Kőműves - házépítésHazánkban egy építkezés legkritikusabb pontja a kivitelezés. Hogy mitől? Nem mindegy, hogy milyen minőség, milyen határidőre, mennyiért készül el.

A 2008-as gazdasági válságot megelőzően rengeteg kivitelező volt a piacon, ezt követően azonban csak a legéletrevalóbbak tudtak talpon maradni. Ez nem feltétlenül jelent jót.  Egyfelől egy minőségi szűrést is jelenthet, ugyanakkor azt is, hogy a jó szakemberek jelentős része ment el külföldre dolgozni és a maradék dolgozik itthon.

A 2012-es évet követően jelentős mértékben változtak az építőipari kivitelezésre és ezzel együtt már a kisebb, családi ház építésre vonatkozó jogszabályok is. Ez sokkal szigorúbb adminisztrációhoz köti a kivitelezőket, valamint szűrőként is működik, mert innentől kezdve már csak komolyabb háttérrel rendelkező vállalkozók végezhetnek kivitelezést. Ennek egyik bizonyítéka az e-napló, ahol aznap be kell jegyezni és legfeljebb 3 nap késedelemmel lehet feltölteni a bejegyzést az online felületen vezetett építési naplóba. Ez természetesen sokkal nagyobb figyelmet igényel és azt is, hogy a naplót vezető személy tisztában kell legyen az aktuális jogszabályokkal.

A fentiekre tekintettel ezért építettük fel úgy a rendszerünket, hogy több ponton lehetséges legyen a folyamatos minőségellenőrzés.

Nem arra törekszünk, hogy az építtető a legolcsóbb ajánlatot kapja, hanem arra, hogy a legkedvezőbb ár/érték/minőség arányt. Ezt a következőkkel tudjuk elérni:

  • folyamatos műszaki ellenőri felügyelet a megrendelő oldaláról
  • évek során kipróbált és bizonyított kivitelezők versenyeztetése
  • a kivitelezőket már a tervezési folyamatba is bevonjuk
  • előzetes egyeztetések és költségvetések készítése a különböző tervezési fázisokban
  • folyamatos tervezői felügyelet
  • építési jogban jártas szakértők bevonása
  • az építkezések biztosítása a nem várt események ellen
  • az építkezést és a pénzmozgásokat felügyelő Gant rendszer

Hazánkban talán egyedülálló módon használunk kisebb építkezések menedzseléséhez olyan saját fejlesztésű rendszereket, amelyeket csak komolyabb beruházásokat bonyolító cégek alkalmaznak. Ez természetesen már családi ház építése esetén is elérhető. A saját fejlesztés előnyei, hogy kimondottan a családi ház és többlakásos társasház méretű kivitelezésekre, valamint az elsősorban magánszemélyekből álló megrendelői oldalra van optimalizálva. Ez azt jelenti emberi nyelvre fordítva, hogy az építtetőnek teljes rálátása van akár a laptopja mellett ülve is a teljes kivitelezési folyamatra.

Tervezési ajánlat kéréséhez kattintson ide